Ceviz dikmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar

Ceviz dikmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar

Birlikceviz olarak çıktığımız bu yolda, üretim sürecinin en başından en sonuna kadar titizlikle çalıştığımız bu yolculuğumuzdan sizlere bahsetmek isterim. Ceviz yetiştiriciliği her tarımsal faaliyette olduğu gibi meşakat isteyen bir iştir.

Ceviz dikimine başlamadan önce toprak, su, bulunduğu ortamın genel iklim koşullarının analizlerini gerçekleştirip ceviz dikimine uygun yapıya sahip olunup olunmadığı incelenmelidir. Ceviz dikimi yapılmadan önce bu gibi faktörlerin doğru bir şekilde uzman kişilerce analizi yapılırsa, ileri süreçlerde hem ürün verimliliği açısından hemde uzun yıllar alan büyüme sürecindeki emeklerimizin boşa gitmemesini sağlamış oluruz. Günümüz modern tarım faaliyetlerinde en öncelikli olarak dikkat etmemiz gereken hususlardan sadece başında gelen bu önlemi alırsak ileriki süreçlerde hem diktiğimiz ceviz fideleri sağlıklı bir şekilde büyüme sağlayacak hemde karşımıza çıkabilecek hastalıkların da azaltılmasına olanak sağlayacaktır.

Dikim yapılırken uygun arazi koşulları ve su, toprak gibi faktörlerinin yeterliliğinin kontrol edilip, ürün dikim aralıklarının belirlenmesi gerekmektedir. Ağaçlar ileride büyüyüp dalları ve yaprakları genişleyeceği için uygun genişlik bırakılarak her birinin güneşten faydalanması gerekmektedir. Eğer dikim yapmadan önce topraktaki gerekli mineraller eksik ise dikim esnasında açılan çukurlara bu mineral karışımları eklenmelidir. Bu konuyu bir sonraki başlığımızda daha detaylı olarak sizlerle paylaşacağım.

Tüm bu süreçlerin takip edilip, şartlar sağlanıp ceviz dikimine uygun hala gelen aramize dikim işlemi yapılmalıdır. Böylelikle ceviz dikimi için gerekli olan kısa, öz tanıtıcı birkaç bilgi paylaşmış oldum sizlerle. Gelecekteki yazılarımızla hem ceviz yetiştiriciliğinde dikkat etmemiz gereken hususlar, karşılaşılabilecek zorluklar, bu zorluklarla nasıl mücadele edilmesi gerektiği hakkında yazılarımızı sizlerle paylaşacağız. Sıfırdan başlayan bu yolculuğumuzda sizlerinde ne yediğini bilmek, öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmak için bilgilerimizi bu yayın aracılığıyla ulaştırıyor olacağız.

Esen kalın..

onlineceviz

Çok Okunanlar